top of page

Nyikolaj Erdman:

AZ ÖNGYILKOS​szereplők: Andrássy Máté, Fehér László, Földeáki Nóra, Hojsza Henrietta, Horkay Barnabás, Hevesi László, Kádas József, Krisztik Csaba, Rossa Levente Bors, Pallag Márton
​​
dramaturg: Rácz Attila
fordító: Dalos Rimma
zene: Ökrös Csaba
jelmez: Benedek Mari
fényterv: Payer Ferenc
produkciós vezető: Láposi Réka
rendezőasszisztens: Stangl Franciska

rendező: Horváth Csaba​


Borzasztó következményei lehetnek, ha az ember életben akar maradni. Elég csak a hoppon maradt gyászoló tömegre gondolni. Lelketlenség. A szláv kultúra elemi tapasztalata sűrűsödik össze a múlt század húszas éveinek abszurd színdarabjában, Nyikolaj Erdman komédiájában. „Beleszerettem a hasamba elvtársak!” Mint egy felkiáltójel, úgy áll szemben az állástalan kispolgár a történelemmel. De mi sem rémisztőbb ennek a kis túlzással chaplini figurának, Szemjon Szemjonovics Podszekalnyikovnak az élethelyzeteiben, mint az önzetlenségből, mások javára elkövetett öngyilkosságtól való félelem.

A Forte Társulat bemutatója nem arról beszél, hogy mi minden lehet a világon, hanem arról, ami van. Akárcsak Bulgakov, mikor a szovjethatalom humanizmusára és nagylelkűségére hivatkozva azt írja Sztálinnak, hogy élve el van temetve.

Az előadás hossza 135 perc, szünet nélkül.​
bemutató: 2018. május 24. 19:00, Szkéné Színház​
támogatók: NKA, EMMI, EMET

    

  

  

SAJTÓ:

  

  

  

bottom of page